'Samen laten we de voortgang zien'.

 

De participatiesamenleving, co-creatie, samenwerking, teamwork, verbinding. Organisaties zoeken elkaar op om veranderingen tot stand te brengen.

Samen is de trend. Regel ook het samen communiceren. 
Want hoe bundelt u bij co-creatie de communicatie van allen overzichtelijk en brengt u ieders aandeel in de gezamenlijkhe opgave in beeld?

U denkt wellicht aan Facebook, Linkedin of Twitter? Wie gaat de accounts onderhouden en hoe weet u of uw berichten gelezen worden door de belangrijkste stakeholders?


Projectradar is uw alternatief!


Een gedeeld platform met neutrale begeleiding.

Zorgvuldige afstemming van alle te plaatsen informatie vooraf.

Email-updates aan u bekende volgers.

Een complete oplossing die u veel afstemmingswerk uit handen neemt, terwijl u wel 'in control' blijft.

 

 

Alle projectinformatie wordt overzichtelijk bijeen gebracht: algemene projectinformatie, documenten en voortgangsberichten.

U weet bovendien wie uw volgers zijn en zij ontvangen updates per email. U bent er zeker van dat de informatie bij uw stakeholders aankomt.

U onderhoudt het platform samen als projectteam, als partners, als participanten in een gebiedsproces, gestimuleerd door de moderator en het afstemmingsprotocol, waardoor u samen 'in control' bent. 
 

Creëer de beleving: 'Samen laten we de voortgang zien'.
Partijen plaatsen berichten autonoom, én er is afstemming. Dit creëert een gevoel van verbinding, van co-creatie bij de communicatie. Desgewenst is de hele look-en-feel een afspiegeling van alle deelnemde partijen: samenwerkende overheden, wijkteams, ondernemersvereniging, etc.

 

 

 

 

 

 

 

Aan de achterkant is via de website slimme -efficiënte- onderlinge afstemming geregeld. Dit houdt in: de aangesloten partners zien vooraf van elkaar welke berichten zij gaan plaatsen.

lees meer

De berichten zijn in concept op de website voor de afgebakende groep deelnemers te zien, maar zijn dan nog niet publiek zichtbaar.

Deelnemers krijgen automatisch een email als er een bericht klaar staat. Meestal is het bericht voor allen akkoord en is het gewoon plezierig te zien dat een partner iets gaat plaatsen en wat de inhoud daarvan is. Er is echter nog correctie of aanvulling mogelijk als dat gewenst is.

worden hiertoe, zeker in de beginfase, gestimuleerd. Door mij. Ik doe met enige regelmaat een bel- of emailronde. Op een gegeven moment, als men door heeft hoe makkelijk het werkt, melden partners spontaan berichten aan of zij tippen mij dat er nieuws te melden is.

De berichten passen telkens in het lopende 'projectverhaal'. Via het tonen van een logo bij het bericht is de afzender duidelijk.

Contact met volgers

Na de hiervoor beschreven 'voorafstemming' volgt automatisch de werkelijke plaatsing van het bericht, meestal een dag of twee dagen later.

De volgende stap is dat alle deelnemers en projectvolgers een update per mail krijgen toegestuurd met een directe link naar het bericht.

Voor de deelnemers is dit de tweede mail die zij krijgen. Zij krijgen een email bij de voorgenomen plaatsing en bij de plaatsing van het bericht zelf.
Dit is plezierig. Zij voelen zich betrokken, worden op maat bediend.

Het is aan de achterkant via de website zo slim geregeld dat elke handeling niet meer dan een klik of maximaal vijf minuten kost.

U kunt aan de achterkant de emailadressen invoeren van alle personen waarvan u wilt dat zij zien dat er een bepaalde stap is gemaakt. Mensen kunnen ook zichzelf aanmelden om deze updates te ontvangen.

Verbinding komt tot stand

Op deze manier voelen de partners zich samen verantwoordelijk voor de communicatie. Berichten hoeven niet vooraf op één punt samen te komen of over diverse schijven te gaan. Degene die verantwoordelijk is voor de projectcommunicatie (bijvoorbeeld van de AWSA) hoeft niet namens anderen berichten op te stellen. Partners zijn autonoom, en krijgen aansporing om hun nieuws eigenhandig te plaatsen. Iedereen ziet vooraf wat er wordt gemeld.

Ik kan me voorstellen dat u vragen hebt naar aanleiding van deze beknopte introductie. Bel gerust.